CATERINGARDEN s.r.o.
cateringová společnost
Karel Chotek
IČ: 28490851
mobil:
+420 777 427 336
e-mail:
info@cateringarden.cz
adresa:
Žitavského 494,
156 00 Praha 5 - Zbraslav
TRADICE PEČENÝCH BRAMBOR
Nejstarší zmínka o bramborech v českých zemích je z roku 1623 a hovoří o jejich podávání na stole Viléma Slavaty.
Popularita brambor od dob Slavatových výrazně vzrostla. A to zejména díky vysokému obsahu potřebných látek pro člověka.
Věděli jste, že brambory nám dávají vitamíny a minerály - pořádnou porci magnézia, železa, vápníku, draslíku a také vlákninu a bílkoviny?
A pak se řekne obyčejný brambor, zemák, erteple, kobzole, krumple, grule, bandura...
Za tradicí pečených brambor nemusíme chodit až do Anglie. Snad každý kluk a holka někdy pekl
na ohýnku brambory a vychutnával si tu dobrotu i se skřípěním popela mezi zuby. V pecích
od Victorian Baking Ovens popel nenajdete, zato chuť a vůně zůstává. Navíc si můžete dopřát celou
řadu skvělých náplní: s čedarem, fazolemi, s kuřecím masem a curry, oblíbený je i coleslaw, tuňák
nebo brambora s jogurtem. Ale nejlepší brambora je s trochou másla, pažitky a petržele.
Stánky s rychlým občerstvením jsou v Británii doslova na každém rohu. Zatímco o Fisch & Chips
se zmiňuje kdekterý průvodce a učebnice angličtiny, mezi Brity jsou daleko populárnější Jacket
Potatoes. Mobilní nebo stálé stánky a v nich pec od Victorian Baking Ovens, ze které se line vůně
pečených brambor do širokého okolí. Nejlevnější a nejzdravější rychlé občerstvení - to jsou
JACKET POTATOES - to Vám řekne každý Angličan!
PEČENÉ BRAMBORY V ČESKÉ REPUBLICE
Naše cateringová společnost CATERINGARDEN s.r.o. je od začátku roku 2009 výhradním provozovatelem pecí Victorian Baking Ovens (Pickwick Ovens) v České republice.
Poprvé jsme se představili ve dnech 4. 3. 2009 - 6. 3. 2009 na mezinárodním veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování. O Velikonocích bylo možné ochutnat bramborové speciality z naší pece v Praze na trzích u metra Anděl a na Matějské pouti.
Můžete si nás objednat na jakoukoliv akci, zahradní grilování, firemní párty, bankety, rauty, i pouhé posezení s přáteli.
CO VŠECHNO MŮŽETE OCHUTNAT Z NAŠÍ PECE
Pečeme tradiční anglické plněné brambory Jacket Potatoes - s bylinkovým máslem, tuňákovou náplní, náplní curry a ananas, kuřecí maso a ananas, s tvarohem a pažitkou, jogurtem, s uzeným masem a zelím, se speciální špenátovou náplní, s čedarem, fazolemi, coleslaw a také trdiční bramboru s máslem a pažitkou...
Umíme upéct během pár minut výbornou pizzu a plněné koláče. Opékáme též klobásy a vaříme čaj a kávu.